107. Καλωσόρισμα πρωτοετών φοιτητών/φοιτητριών από τον κ. Χανιωτάκη Κοσμήτορα της Σχολής

1η Σεπτεμβρίου 2016

 

ΠΡΟΣ:

Τους νεοεισαχθέντες φοιτητές

των Τμημάτων της Σχολής Θετικών

και Τεχνολογικών Επιστημών

 

Αγαπητοί φοιτητές/φοιτήτριες,

Καλώς ήλθατε στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας, και ευελπιστώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης να αποδειχθεί ένα ζεστό και φιλόξενο ακαδημαϊκό σπίτι για τα επόμενα χρόνια.

Είσαστε τώρα ακαδημαϊκό μέλος σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια, και σε μία Σχολή, τα Τμήματα της οποίας διακρίνονται για την αριστεία τους στην εκπαίδευση και την έρευνα.  Η φοίτηση σας εδώ σας δίνει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσετε, να αναπτύξετε και να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας στον επιστημονικό τομέα που έχετε επιλέξει.  Η Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών έχει ως στόχο να σας παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και τις κατάλληλες υποδομές για να σας εξασφαλίσει ακαδημαϊκή και προσωπική επιτυχία.

Από την πρώτη μέρα θα σας παρότρυνα να αντιμετωπίσετε τις σπουδές σας µε αίσθημα ευθύνης προς τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, και τον εαυτό σας.  Η αξία του πτυχίου που θα αποκτήσετε είναι πολυδιάστατη και δεν σας δίνει μόνο πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αλλά και το υπόβαθρο για να είστε άξιοι άνθρωποι και πολίτες.  Η δική σας καθημερινή συμμετοχή και προσπάθεια σε συνεργασία με τους καθηγητές και συμβούλους σας είμαι σίγουρος ότι θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.  Φροντίστε να αξιοποιήστε όλες τις υποδομές και τις ευκαιρίες που σας παρέχονται και αφοσιωθείτε στις μαθησιακές διαδικασίες και να είστε βέβαιοι ότι θα αποκτήσετε όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένας νέος επιστήμονας για να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ευημερία της χώρας μας.

Εγώ προσωπικά, οι καθηγητές σας, αλλά και όλο το  προσωπικό της Σχολής θα είμαστε δίπλα σας για να σας συμβουλεύουμε, να σας ενθαρρύνουμε και να σας συμπαραστεκόμαστε σε αυτό σας το ταξίδι.  Είμαι σίγουρος ότι όπως τώρα, έτσι και στο τέλος των σπουδών σας θα αισθάνεστε πολύ περήφανοι που είσαστε μέλος στης Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Νικόλαος Χανιωτάκης,

Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

 

Δείτε εδώ το συνημμένο.