88_2020. Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (22-9-2020)

 

Σας ανακοινώνουμε  την επαναλειτουργία του Παν. Γυμναστηρίου Ηρακλείου από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Η λειτουργία του Παν. Γυμναστηρίου  βασίζεται στα πρωτόκολλα ασφαλούς άθλησης του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Γ.Γ.Α., καθώς και την 04-09-20  KYA του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για την «Λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του  COVID-19 κατά τη λειτουργία τους».

Το Παν. Γυμναστήριο θα λειτουργεί προς το παρόν με μειωμένο ωράριο από τις 08:00πμ έως τις 15:00μμ

Πρόσβαση στο Παν. Γυμναστήριο:

Η είσοδος στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο θα γίνεται μόνο με την χρήση μη ιατρικής μάσκας,  θα υπάρχει θερμομέτρηση και ο αθλούμενος θα συμπληρώσει κατά την πρώτη επίσκεψη του, το «Δελτίο καταγραφής αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα», το οποίο σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α. είναι υποχρεωμένος να συμπληρώνει ανά εβδομάδα. Υποχρέωση του αθλουμένου είναι επίσης να συμπληρώνει, σε κάθε προπόνηση,  τα στοιχεία του στον «Κατάλογο εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19».

 Σύστημα κρατήσεων για προπόνηση:

Για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των μελών του Παν. Γυμναστηρίου  η χρήση των χώρων του Παν. Γυμναστηρίου γίνεται μόνο κατόπιν κράτησης. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε διαδικτυακή εφαρμογή που μπορούν να συνδεθούν τα εγγεγραμμένα μέλη του Παν. Γυμναστηρίου και να κάνουν κράτηση στους αθλητικούς  χώρους ,τις ώρες που επιθυμούν να αθληθούν.

Για να συνδεθείτε στην εφαρμογή πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή στο Παν. Γυμναστήριο κατά το παρελθόν. Εφόσον έχετε κάνει, έχετε ήδη λογαριασμό χρήστη και πρέπει μόνο να εκδώσετε νέο κωδικό πρόσβασης.

Αν δεν έχετε κάνει ποτέ εγγραφή, πληροφορίες για την εγγραφή σας θα βρείτε εδώ. Εκτός από την έντυπη μορφή, αίτηση εγγραφής μπορείτε να κάνετε και ηλεκτρονικά και να προσκομίσετε τα δικαιολογητικά σας αργότερα.

Εφόσον συνδεθείτε, για να κάνετε κράτηση ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχετε προσκομίσει και να είναι σε ισχύ οι απαραίτητες βεβαιώσεις ιατρών και

β) να έχετε πληρώσει και να είναι σε ισχύ η συνδρομή σας

Για να υπάρχει δίκαιη κατανομή της χρήσης του Παν. Γυμναστηρίου, υπάρχουν οι εξής περιορισμοί ανά χώρο: μία (1) κράτηση ανά ημέρα και έως τρείς (3) ανά εβδομάδα.

Λειτουργία ανά μονάδα άθλησης του Παν. Γυμναστηρίου:

Το Κολυμβητήριο  θα λειτουργήσει με δύο (2) αθλούμενους ανά διαδρομή και η  διάρκεια της προπόνησης ορίζεται  στην μία (1) ώρα.

Ο χρόνος προπόνησης / ντους και απολύμανσης των αποδυτηρίων ορίζεται ανά γκρουπ σε  δύο(2) ώρες.

Η αίθουσα Αθλοπαιδιών θα λειτουργήσει για προπονήσεις ομάδων που συμμετέχουν στο εργασιακό πρωτάθλημα ( οι ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ Covid-19 για όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ)  καθώς και για ατομική προπόνηση με μπάλα του αθλούμενου.

Επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα τραπέζια του Πινγκ Πονγκ με ατομικές ρακέτες και μπαλάκι από τους παίκτες.

Ο χρόνος προπόνησης και απολύμανσης της αίθουσας αθλοπαιδιών ορίζεται ανά γκρουπ σε δύο(2) ώρες

Η αίθουσα ενδυνάμωσης προς το παρόν δεν θα λειτουργήσει.

 

Στέλιος Ζαχαριουδάκης

Ε.Ε.Π.- Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού