260. Αποχαιρετισμός στον ΦΩΤΗ ΚΑΦΑΤΟ

 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΣΤΟΝ  ΦΩΤΗ ΚΑΦΑΤΟ  

Το Tμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης πληροφορήθηκε με βαθειά θλίψη τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας Φώτη Καφάτου.  

Κορυφαίος επιστήμονας, επίμονος κυνηγός της επιστημονικής αλήθειας, βαθειά Κρητικός, ο Φώτης ήταν ο εμπνευστής και εκ των ιδρυτικών μελών του Τμήματός μας, αλλά και του Πανεπιστημίου Κρήτης γενικότερα. Ο Φώτης ήταν δάσκαλος πολλών από τους πρώτους καθηγητές του Τμήματός μας και καθοριστικός παράγων στην απόφασή τους να επαναπατριστούν για να στελεχώσουν μια προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοπόρου βιολογικής έρευνας. Τον θυμόμαστε σαν την ήρεμη δύναμη μεν, αλλά και για την ατέλειωτη επιμονή του να πετύχει τους στόχους του, που δεν ήταν άλλοι από τη δημιουργία ενός κέντρου αριστείας στη Βιολογία στον τόπο γέννησής του, στην Κρήτη.  

Ο Φώτης δημιούργησε ένα φυτώριο ιδεών, μία νέα σχολή σκέψης στη Βιολογία με καταλυτική επίδραση για την Ελλάδα αλλά και πέρα απ’ αυτήν. Φεύγοντας αφήνει πίσω του μία πλούσια και ζωντανή παρακαταθήκη. Είναι πια καθήκον όλων των μελών του Τμήματος Βιολογίας να κρατήσουμε το όνειρό του ζωντανό και να το συνεχίσουμε. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

O Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας 

Καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης 

 

 Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 12.30 μμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.