175. Δελτίο Τύπου: Συμμετοχή του Τμήματος Χημείας του ΠΚ στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Αθηνών (Athens Science Festival)

Ηράκλειο, 05/04/2017

 Αρ.Πρωτ. 4687                      

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Τμήματος Χημείας του ΠΚ στο Φεστιβάλ Επιστήμης

και Καινοτομίας Αθηνών (Athens Science Festival) 

 

Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Αθηνών (Athens Science Festival), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και το επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες!

 

Την Κυριακή 2/4/2017 ομάδα µεταπτυχιακών φοιτητών του Τµήµατος Χηµείας του Πανεπιστημίου Κρήτης έφερε την επιστήµη µπροστά στα µάτια του κοινού και εντυπωσίασε µικρούς και µεγάλους, εκτελώντας µια σειρά από πειράµατα µε αλλαγές χρωµάτων, λάµψεις, εκρήξεις, και πολλά άλλα γοητευτικά και παράξενα που µόνο η Χηµεία εξηγεί.

 

Την ομάδα αποτελούσαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές: Απλαντή Μαρία, Βουγιούκας Γρηγόρης, Ζορμπάς Λέανδρος, Μαυρουδάκης Λεωνίδας, Μεταξάς Γιάννης, Μυρτολλάρη Καμέλα, Σκορδαλού Γεωργία και Χανιωτάκης Μάνος.

Τους φοιτητές συνόδεψαν τα μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Χημείας Αντώνης Κουβαράκης και Μαρία Φουσκάκη.

 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. για την παροχή έκπτωσης 75% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετακίνηση των μεταπτυχιακών φοιτητών και των συνοδών μελών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Χημείας από Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του AthensScienceFestival.

 

Δείτε εδώ το συνημμένο.